úterý 20. června 2017

BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY S VEPŘOVOU PANENKOU, CUKETOU A SÓJOVOU SMETANOU


INGREDIENCE

• bezlepkové těstoviny
• vepřová panenka
• cuketa
• cibule
• zeleninový/kuřecí vývar
• sójová smetana (např. z DM)
• majoránka
• paprika (koření)
• sůl
• pepř

POSTUP

Cibuli nakrájíme na jemno a necháme udělat dozlatova na kapce olivového oleje, poté přidáme na kousky nakrájenou (osolenou a opepřenou!) panenku a přisypeme majoránku a papriku.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky a když je maso zatažené přidáme a necháme změknout a opéct. Přidáme pár lžic vývaru (podle množství  pánvi) a necháme 5minut dusit pod pokličkou. Když je maso hotové a cuketa měkká, zalijeme vše smetanou, přidáme uvařené bezlepkové těstoviny a necháme ještě 1-2 minuty za stálého míchání povařit.

Při podávání můžeme posypat parmezánem či ozdobit bazalkou :)


3 komentáře:

  1. Teď děkuji já tobě za inspiraci. Tohle by mi rozhodně chutnalo.. Mňam. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super recept, pro mě zbytečné vařit bezlepkově, ale věřím že to bylo super a je dost možné, že to taky vyzkouším. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat